IMG 3354

God påske!

26.03.2021

Styret i Norges Buejegerforbund ønsker alle en god påske Vi bruker også dette til å minne deg på å fornye medlemskapet om du ikke har gjort det ennå.

Årsmøte 2021

Årsmøtehelg var planlagt avholdt første helgen i mai. I 2020 så ble årsmøte utsatt p.g.a. Covid-19 og vi hadde årsmøte 25 juli. Ikke hadde jeg drømt om at vi har samme problem i år. Det er mye smitte og restriksjoner på hvor mange som kan samles derfor blir årsmøte også i år utsatt. Vi jobber med alternativer for å arrangere årsmøte. Selve møte er en ting, men det hadde også vært bra å kunne treffes. 

Vi kommer tilbake med mer informasjon om når og hvordan dette blir arrangert.

Men det som er sikkert er at det ikke blir årsmøte første helgen i mai.

 

Finsk studie

Det er påbegynt en vitenskapelig studie som går ut på å samle data fra jakt på 100 whitetail hjort skutt med pil og bue og det samme antall skutt med rifle. Studien er delfinansiert av Finske landbruks- og skogsdepartementet gjennomføres av det Finske Buejegerforbundet.

Resultatet fra studien i Finland vil bidra til den vitenskapelige dokumentasjonen som myndigheter her hjemme i Norge etterlyste ved forrige søknad. Opplysninger om hvordan denne studien blir utført er sendt Landbruks– og matdepartementet, Miljødirektoratet og Mattilsynet. Studien ventes å ta 2-3 år å gjennomføre, men den er allerede godt i gang og rådata forventes å være klar i 2021 og denne studien vil være ferdigstilt senest i 2022.

 

Søknad om gjeninnføring av jakt med pil og bue er fortsatt inne til behandling. I disse Covid tider så tar dette tid, men vi har stor tro på at dette går riktig vei. Det har skjedd mye positivt med buejakt i Norden de siste årene og vi ser at denne trenden vil fortsette i tiden fremover også.

 

Det har vært lite med buejakt turer det siste året. Alle vet nok grunnen til det. Måtte det neste året bli mye bedre. Derfor var det nesten som julekvelden da mitt svartbjørn skinn dukket opp på døren i dag. Skjøt den i British Columbia i september 2019. Når det er sagt så bør denne meldingen jeg fikk fra eksportøren i Canada en tid tilbake tas til etterretning. Mulig vi jegere/buejegere bør tenke på hvem vi reiser med?

"The following Airlines refuse to accept your hunting Trophies/Taxidermy Work for transport on their International Flights. These carriers need to be avoided at all costs for Business and/or Leisure travel. If we, Hunters don’t try to make a difference, in the very near future, you will not be able to bring your trophies home.

KLM, British Airways, Air France, Austrian Airlines, Virgin Atlantic, Eithad, Singapore Airlines, Cargolux, Cathay Pacific and Lufthansa refuse to accept Taxidermy work/Hunting Trophies for transport … STOP SUPPORTING THESE CARRIERS.”

 

Ønsker også å benytte sjansen til å minne deg på å fornye medlemskapet om du ikke har gjort det ennå.

Med det gjenstår det bare å ønske alle en god påske.

 

MVH.
Vidar Bjørnli
Leder Norges Buejegerforbund.

Relatert innhold
Finsk studie bekrefter buejakt som effektiv og human jaktform

24.01.2023

Den finske studien som ble startet i 2019, og som sammenligner bue og rifle som jaktvåpen nærmer seg ferdigstilling. Det har blitt gjort videopptak, samlet data om jaktsituasjon og utstyr, samt tatt blodprøver av dyrene som har blitt skutt.

Kontingent 2022

10.01.2022

Nå er tiden inne for å betale NBJF kontingent for 2022.

God jul!

24.12.2021

Årets julehilsen fra Norgen Buejegerforbund.