Parallax3

Oppdatering fra Forbundsstyret Juni 2020

18.06.2020

Her er en oppdatering fra Forbundsstyret om aktiviteten som er gjennomført de siste par måneder.

Vi måtte som de fleste forandre mye på den planlagte aktiviteten for våren da Covid-19 slo for fult inn over landet.
Vi skulle vært med på Camp Villmark i Lillestrøm; Hjortevilt seminar i Hamar; Årsmøte i Fetsund og avholdt IBEP kurs.
Heldigvis ser det ut til at det begynner å «normalisere» seg sakte men sikkert her til lands og Norden forøvrig.
Når det er sagt så har ikke styret vært i «karantene», vi har jobbet målrettet mot vårt mål med å få gjeninnført buejakt i Norge.

 

Søknaden og Facebook

Søknaden om en 5 årig prøveordning for jakt med pil og bue ble offentlig kjent da NOAH la ut en post på Facebook i starten av mars. Vi valgte samme kveld å sende ut en pressemelding til flere relevante redaksjoner om søknaden vår. Pressemeldingen som inneholdt flere vitenskaplige og fakta baserte vedlegg om buejakt har vi hatt liggende klar helt siden vi leverte søknaden vår i mai 2019.
Det ble en hel del og tidvis opphetet diskusjon på NOAH sitt innlegg, fra både jegere og antijegere. Det hele roet seg fort ned og det er heldigvis ikke sosiale media som har avgjørelsen på om buejakt igjen blir en jaktform i Norge eller ikke.

Når vi først snakker om sosiale media og nærmere bestemt Facebook så har Norges Buejegerforbund opprettet sin egen side. Her har mange i vårt langstrakte land vært inne og likt siden og vist sin støtte for saken vår. Det er mange som ønsker seg muligheten til å jakt med pil og bue, slik mange av våre naboland tillater.
Facebook er en fin og effektiv kanal å nå ut til mange personer og en perfekt kanal å informere og drive kunnskapsformidling om buejakt i. Og her kommer du som medlem inn i bildet. Del din kunnskap og fakta om buejakt med dine venner og kontakter, og ikke minst inviter de til å melde seg inn i Norges Buejegerforbund.

(Har du ikke likt Norges Bujegerforbund på Facebook, gå inn og gjør det nå, og vis din støtte!)

 

Viltloven moderniseres

Som muligens de fleste har fått med seg så skal viltloven moderniseres. Landbruks- og matdepartementet (LMD) og Klima- og miljødepartementet (KLD) har startet denne jobben i fellesskap. Norges Buejegerforbund ble invitert av LMD og KLD til å delta på ett innspillsmøte angående denne moderniseringen. Det var over 40 deltagere på dette møte og vi holdt sammen med 15 andre ett 5 minutters innlegg. Vi konsentrerte oss om hvorfor tiden nå er inne for
gjeninnføring av buejakt og hva vi vil forandre i viltloven.
Det var flere andre deltagere som støtte oss i å få gjeninnført buejakt, blant annet;

  • Norges Jeger- og Fiskerforbund
  • NORSKOG
  • Norges Bondelag
  • Norges Skogeierforbund

 

«Ny» informasjonsfolder

Vi har gjennomgått informasjonsfolderen vår og oppdatert både innhold og design. Den var bra, nå er den enda bedre.
Det er denne vi har delt ut til folk på de forskjellige forskjellige arrangementene vi har vært på, samt sendt ut til alle nye medlemmer. Den forteller hvem Norges NBJF er, hva vi gjør, litt om buen og hvorfor tiden nå er inne for å gjeninnføre buejakt i Norge.

Sjekk den ut her!

Det er sendt ut endel eksemplarer til støttespillerene våre og ett utvalg av medlemmer som har fått i oppgave å spre den videre.
Vil du også ha noen eksemplarer å dele ut?
Ja, da håper jeg å treffe deg på årsmøtet 25.07.2020 i Fetsund. Her tar jeg med en del eksemplarer som du kan få med deg.

Lurer du på noe med årsmøtet? Sjekk ut innkallelsen her.

 

Ha en god sommer. Kos dere masse både med og uten buen.
Snart begynner jakta igjen, og enn så lenge må vi følge gjeldene viltlov, «Til felling av vilt under jakt kan bare brukes skytevåpen med ladning med krutt», men det er bare ett tidsspørsmål før dette gjøres om på.

 

Husk!

Uten Norges Buejegerforbund blir det ikke buejakt i Norge. Støtt oss i arbeidet med å gjeninnføre jakt med pil og bue.
Meld deg inn!

 

Med vennlig hilsen
Vidar Bjørnli
Leder Norges Buejegerforbund