Nydelig Morgen

Sommerhilsen fra styret

25.07.2022

Fortsatt god sommer.

Sommeren kom fort og juli er snart over. For de som har hatt mye regn hittil så er det fremdeles håp, august kan også være en fin måned. For mange er 10 august hvert år er hellig. Bukkejakta starter.

Bukkejakt i Norge med bue er drømmen og jeg har troen at det skal vi få til. Noen mener det er å være optimist, men det kan fort være en realitet. Uansett det er viktig å sette seg mål og jobbe for det.

Inntil videre så blir det rifla her hjemme. Når det er sagt så er det flere medlemmer som allerede har vært på bukkejakt med buen i Danmark. Alle fikk nok ikke felt bukk, men opplevelser fikk de.

 

Film om buejakt

Noen har sikkert sett NJFF sin 150 års film fra 2021. Om dere ikke har sett den så søk “NJFF Jakt og fiskelandet” på Google. Len dere tilbake og nyt. Filmen er proft laget. Den inneholder flere kortfilmer som er satt sammen. Dekker forskjellige typer jakt og fiske. Vi er også så heldig å ha en av de som lagde filmen som medlem i NBJF.

Vi bestemte oss tidlig på året at vi også trengte en film. Det ble satt ned en liten gruppe innad i styret som fikk ansvaret for dette. Vi har brukt proffe folk til å lage den og den blir ferdig i disse dager. Noen justeringer underveis har det blitt. Vi gleder oss til å se resultatet. Følg med på hjemmesiden/FB så vil dere snart se den. Vi planlegger en aktiv høst på informasjonssiden. Filmen vil bli viktig i den forbindelse.

 

Dyrevelferdsmelding.

I siste del av juni så deltok vi med 2 styremedlemmer på Innspillsmøte om den nye dyrevelferdsmeldingen. Dette møte ble holdt i regi av LMD. 24 forskjellige organisasjoner deltok. Vi holdt et lite innlegg om NBJF og at vi fikk belyst at vi er opptatt av dyrevelferd. Vi jobber videre med innspill til denne meldingen. 

 

Medlemmer/Ikke medlemmer.

Vi har stadig nye medlemmer som melder seg inn via hjemmeside. Når det er sagt så sliter vi litt med å beholde alle, men det er mulig slik det blir. Det er også noen som er uenig i slik vi i styret opererer. Det kan være klager på hvordan vi informerer og hvordan vi jobber. Noe er sikkert rettferdig kritikk, men vi gjør så godt vi kan. Døren er åpen for alle som vil bidra og som mener de kan bedre. Valgkomiteen får ikke mengder med navn som vil jobbe frivillig. Frivillighet er viktig i alle organisasjoner også i NBJF. Jeg kan love at styret står på. Det vil alltid være noen som står på mer enn andre. Heldigvis for det.  Ta gjerne kontakt om dere lurer på noe. Vi kan dessverre ikke legge ut alt vi driver med til enhver tid på hjemmesiden og våre grupper på FB. De blir også lest av de som ikke vil ha buejakt i Norge. Uansett så er det viktig å vite at “Uten Norges Buejegerforbund blir det ikke buejakt i Norge.” Det vil si vi er avhengig av og ha din støtte om du vil ha buejakt her hjemme.

 

Håper mange har fått dratt noen piler i løpet av sommeren. Til de som skal på jakt med buen i løpet av høsten ta bilder og skriv noen ord. Send det til Rune eller Ole så blir det lagt ut på hjemmesiden.

 

 

Hilsen fra styret

Vidar Bjørnli