IMG 20220507 160913

Oppsummering av årsmøtet 2022

11.05.2022

Årsmøtet og årsmøtestevne ble i år avholdt lørdag den 7. mai på Bjørkestølen camping i Valdres

Oppsummering årsmøte 2022

Årsmøte i år ble avholdt på Stølskroa på Bjørkestølen Helårscamping i Valdres. Som vanlig så ankommer de fleste av praktiske grunner fredags kvelden. Det blir da tid til litt sosialt samvær hvor praten i stor grad går rundt jakthistorier fra turer man har vært på, men også turer man drømmer om.

Lørdagen skal det skytes 3D-stevne før selve årsmøte.  Det er satt opp noen blinker på campingen slik at man kan starte med litt oppvarming og kontrollskudd før konkurransen skal starte kl. 10. Valdres bueskytterlag som var årets arrangører hadde satt ut en 3D-løype en kort kjøretur unna campingen, i flotte omgivelser med elven Tisleia rendene i bakgrunnen.

Været er fint, men med en del vind. Like før konkurransestart så virker det nesten som at det er obligatorisk å påpeke ting som at «det enda er tidlig på sesongen, så har ikke kommet ordentlig i gang med treningen». Bare sånn for sikkerhetsskyld slik at man har lagt inn en unnskyldning på forhånd dersom pila ikke sitter i elleveren hver gang. Konkurransen blir gjennomført ryddig og ordentlig og med godt humør på deltagerne. Det er også en del god skyting, så mulig ikke alle er like ærlige om hvor mye trening som ligger til grunn i forkant.

Arrangøren har kjørt ut en henger som fungerer som en mobil kiosk, den blir satt pris på og blir benyttet av mange deltagere både midtveis i konkurransen og når skytingen er over. Etter skytingen kjører vi så tilbake til campingen for å skyte langholdskonkurranse. Denne foregår ved at alle skyter 3 piler hver mot en rådyrfigur på 60 meters avstand. Rådyrfiguren har en liten rød prikk i vital sone og det er da om å gjøre å komme nærmest denne.

Det er jevnt i toppen og det må et par omskytninger til for å få kåret en vinner. Når langholdskonkurransen er over, så er programmet videre for dagen gjennomføring av årsmøtet inne på stølskroa. Der få man også vite resultatene fra dagens konkurranse. Det er Erling Flatby som vinner klassen «med sikte» og Ole Hansen Næset som vinner klassen «uten sikte».  Thomas Thorstensen fra Fredrikstad er nykommer på årsmøte og stikker av med seieren i langhold, så det er gøy! Når så alt det offisielle programmet er over så ble det servert en smakfull middag med dessert av de ansatte på Stølskroa, alt i alt en veldig fin dag!

 

 

IMG 20220507 160913

Resultater fra årsmøtestevne

3D-stevne:

Med sikte

 1. Erling Flatby 230 poeng
 2. Frantz Frøsaker 219 poeng
 3. Kjetil Vestrom 218 poeng

Uten sikte

 1. Ole Hansen Næset 149 poeng
 2. Bjørn Engen 148 poeng
 3. Ole Thorkild Olsen 118 poeng

Langhold:

 1. Thomas Thorstensen
 2. Nerijus Rupciauskas
 3. Carl Jørgen Ringvold

Årsmøte

Referat og årsmøteberetning kommer senere:

Endringer i forbundsstyret

 • Erling Flatby tar over som nestleder for Aun Egil Vikør
 • Ole Hansen Næset tar over som Styremedlem 1 for Erling Flatby. Da Flatby rykker opp til nestleder
 • Jack Westbø tar over som Styremedlem 3 for Jim Allan Stensrud
 • Carl Jørgen Ringvold tar over som Varamedlem 2 for Åge Morten Veimo

Styret ser da slik ut:   

Leder: Vidar Bjørnli

Nestleder: Erling Flatby

Kasserer: Egil Gulliksen

Sekretær: Rune Antonsen

Styremedlem 1: Ole Hansen Næset

Styremedlem 2: Svein Arne Dalane

Styremedlem 3: Jack Westbø

Styremedlem 4: Jan Sivert Hauglid.

Varamedlem 1: Trygve Tønneberg.

Varamedlem 2: Carl Jørgen Ringvold

Revisor: Kåre Gulliksen

Endringer i Valgkomité

Jack Werstbø gikk ut av valgkomite etter hans periode var over. Ny inn ble Kim Jonny Hatleset. Den nye valgkomiteen blir da: Kim Jonny Hatleset, Paul Halvard Eiesar og Nerijus Rupciauskas