fadb.dk

Danmark åpner for alt stort hjortevilt!

09.12.2023

Danmark åpner endelig for buejakt på alt stort hjortevilt!

Den danske ministeren i miljøministeriet signerte tirsdag 5. desember den nye kunngjøringen som tillater jakt med pil og bue på sika-, då- og kronvilt fra 1. januar 2024. Vedtaket ble som kjent kunngjort tidligere i år, men på grunn synkronisering mellom EU-regelverk og nasjonale bestemmelser har det tatt noe mer tid enn først antatt.

Kunngjøringen er publisert på Retsinformation, som kan sammenlignes med Norges Lovdata.no.

 

Kravene til bue og pil forblir uendret fra forslaget fra tidligere i år, og for på jakte stort hjortevilt gjelder følgende;

  • Minimum vekt på pil: 33 gram
  • Minimum (E0) 80 joule
  • Fast bladspiss
  • Minimum 3-bladet
  • Skjærediameter minimum 25 mm

 

Miljøstyrelsen i Danmark legger også til rette for en forbedret rapporteringsrutine for vilt felt med bue.

 

Formann Kirsten Andersen uttaler:

Dette er kanskje Buejegerens beste julegave i 2023. Jeg gleder meg på vegne av buejegerne og over at tillatelsen kom i tide slik at det er mulig å jakte stort hjortevilt i januar 24.

Når jeg ser på det store bildet av mulighetene for å utøve buejakt i Europa, er vi en liten gruppe svært heldige buejegere i Danmark. Vi kan nå jakte på hele spekteret av hjortedyr. Nordmennene og svenskene kjemper fortsatt en stor kamp bare for å få tillatelse til buejakt. Og flere land i Europa står i samme situasjon.

Jeg sender varme tanker til mine forgjengere og tidligere styrer som i snart 50 år har jobbet for å sikre bedre forhold for buejakt i Danmark og endelig fikk den godkjent i 1999.

Gratulerer til alle sammen!

 

Norges Buejegerforbund gratulerer, og ønsker skitt jakt!

 

Les den nye kunngjøringen her.

Her er link til fadb.dk sin artikkel om saken.
(Bildet er hentet fra fadb.dk)