NM 3D, Med Elg

Buejegere representert på NM i 3D

23.09.2023

Buejegere representert på NM i 3D

Den 9-10ende september ble det avholdt NM i 3D hos Land bueskytterklubb. Der var NBJF representert med flere deltagere. Blant annet 3 stk. fra Agder Buejegerklubb. Morten, Yngve og Ole. Vi stilte alle tre i klassen "buejeger". Klassen er ganske lik "compound" klassen, men den har noen egne regler på utstyret, eksempelvis på stabilisatorlengde. NM-3D går over en lørdag og søndag hvor det er innledende skyting lørdagen med en full 3D-runde. Søndagen er det en halv 3D-runde hvor det bare skytes en pil pr mål. De beste skytterne fra lørdagen konkurrere på søndagen om å kvalifisere seg til semifinaler og finale. Mens de resterende skytterne konkurrerer om plasseringen på resultatlisten.

3D-skyting er gøy og er ikke minst en veldig god treningsmetode for jakt. Jeg vil anbefale alle som ikke har skutt 3D før at dere sjekker det ut!

(For å kunne delta på NM i 3D så må man ha et skytternummer. Skal man melde seg på så må man derfor få registrert seg hos en NBF-klubb først.)

 

Av oss tre var det Yngve Sekkenes som gjorde det best. Han klarte å komme seg til semifinalen og endte opp med å vinne bronsefinalen og havnet dermed på pallen med en fortjent bronsemedalje!  

Neste år satser vi på å ta pallplass alle tre :) 

 

Ole Hansen Næset

Skyting NM
Pallplass