Jakt I Russland

Buejakt er blitt lov i Russland

05.02.2020

President Putin skrev under på ny lov den 2. August 2019 som gjorde det lovlig å jakte med pil og bue i Russland. Loven trådde i kraft 30. Januar 2020

Sergey Beshentsev fra Russland kunne på EBF møte i Belarus 24-26 januar fortelle at buejakt vil bli lovlig fra 30 januar 2020.

Bue over 60" er definert som jaktvåpen. Det var lettere å forandre loven om det ble gjort slik. Du må være jeger for å kjøpe en bue over 60".
Buen blir registrert som et jaktvåpen og noen firmaer har blitt godkjent til å skrive ut et dokument som sier det. Både riser og lemmer må merkes med et serienummer.

Om en utenlansk jeger vil jakte i Russland må en "outfitter" skrive ut et dokument for din bue som du viser til tollen når du kommer dit. Mer informasjon kommer, men det som er klart at buejakt er lovlig fra 30 januar 2020. Pr i dag er det ikke mange buejegere i Russland, men det vil nok øke nå som det blir lovlig.

De har allerede vært arrangert IBEP kurs i Moskva. Det er nok en god idé å undersøke godt før en allikevel drar om din kontakt kjenner til alle regler.

Sjekk ut siden til "Russian Bowhunting club" http://www.bowhunting.ru/
(Google Translate kan brukes hvis du ikke kan russisk)