Kurs

Dansk buejegergodkjenning

Flere norske buejegere har etter hvert blitt godkjent for buejakt i Danmark. Godkjenning fordrer at man har norsk jaktlisens, har gjennomført dansk buejegeropplæring og har bestått teorieksamen og skyteprøve. Innen man starter på dansk buejegeropplæring, skal man ha dansk jagttegn, som man får på bakgrunn av sin norske jaktlisens.

Det er imidlertid mulighet for å gjennomføre dansk buejegeropplæring i Norge. NBJF har tilgang til dansk instruktør, som kan komme til Norge for å holde kurs. Planen er å gjennomføre flere slike kurs i Norge, men da må vi vite at vi har deltakere nok. Eksamen og skyteprøve avlegges i Danmark på et senere tidspunkt.

Her kan du lese mer om Dansk Buejegerprøve

International Bowhunter Education Program (IBEP)

IBEP er en internasjonal anerkjent buejegeropplæring, som man må ha gjennomført for å få jakte flere steder i verden. NBJF har IBEP sertifiserte instruktører som kan tilby kurs med teoretisk og praktisk prøve for det internasjonale buejeger sertifikatet. Forbundet har for tiden mer enn 100 IBEP sertifiserte buejegere.

Vi har tidligere arrangert våre IBEP kurs når vi har fått tilstrekkelig antall deltagere som kan forsvare de utgifter vi har i forbindelse med kurset. Vi arbeider med nå med et nytt opplegg for kursene hvor vi vil ha faste tidspunkter på året hvor det avholdes kurs. Nærmere detaljer om kursene kommer vi tilbake til når dette er klart. Følg med på hjemmesiden for mer informasjon.

Er du interessert i å delta på dansk buejegerkurs, og/eller IBEP kurs, kan du registrerer deg ved å sende mail til kasserer. Når vi har nok deltakere innenfor et geografisk område, vil du bli kontaktet.

 

Stevner

Vi og våre partnere arrangerer stevner jevnlig, disse vil bli presentert på nettsidene. Regler for stevner kan finnes her:  Stevneregler

 

 

 

3D løype

Sånn finner du frem:

Fra Lillestrøm følger man rv.22 mot Fetsund (ca 7km), fortsett rv 170 mot Bjørkelangen, etter at man passerer Heia industrifelt på høyre hånd er det ca en kilometer videre på rv 170. Det står da plassert et skilt på høyre side av veien med teksten "Brattåsen", parker på denne plassen, gå over veien inn mot Brattåsen. Etter at du har passert bommen tar man til høyre over gressletta, der står infotavla og et skilt med løypas start. Les regler for bruk av løypa på informasjonstavla før man går ut, og følg merking. Det er satt ut informasjon ved bruk av to treestands ute i løypa. All ferdsel er på eget ansvar, og synes man noen av målene kan være vanskelig å nå, går man videre til neste uten å skyte på dette. Start på løypa har koordinater: N 59*55.865 , E 011*14.554.

Det er strengt forbudt med jaktspisser, bruk av disse vil medføre erstatningsansvar!

Regelverk for bruk av løypa er som følger:

1. Ingen bruk av jaktspisser på dyrene.

2. Barn under 16 må være i følge med et voksent NBJF-medlem.

Ellers er det noen vanlig sikkerhetsregler som gjelder ved all bueskyting.

Sikt aldri mot en person med eller uten pil på buen

Skyt kun på oppsatt bane med sikker bakgrunn, en jaktpil flyr opptil 300 meter, lettere fiberpiler det dobbelte.

Skyt ikke mot standard skytematter med jaktspisser.

På en aktiv skytebane er sikker plass kun bak skytelinja. Skyt aldri en pil uten at du med sikkerhet vet at ingen oppholder seg foran eller bak målet.

Pila skal settes på strengen bare i retning av skiva.

Når du trekker piler ut av skiva/målet, vær først sikker på at ingen står bak pilene og blir skadet.

Dra aldri opp buen med siktet over horisontalen.. Har du feil på avtrekker e.l. kan pila gå av ukontrollert.

Ved bruk av jaktspiss, vær sikker på at de er tildekket når de ikke er i bruk, de er å betrakte som barberblader.

Trepiler med brist knekkes med en gang, aluminiumspiler og fiberpiler fjerner du nocken på hvis du oppdager defekter, for å ungå skade på deg selv og andre. Slipp heller aldri strengen uten pil på, dryfiring kan ødelegge buen din.

Ser du noe i løypa, skader på dyr etc. så gi beskjed til oppsynsmann Erich Malnes, eller noen i styret. Vår oppsynsmann kan treffes på telefon 90635370 eller på e-post: erich.malnes@aurskog.byggern.no

Her er et poengskjema som kan benyttes: Poengskjema
God fornøyelse!